57 godina Centra za socijalni rad Zenica

Centar za socijalni rad Zenica osnovan je 11. novembra 1960. godine. U proteklih 57 godina neprekidnog rada i djelovanja Centar za socijalni rad Zenica uvijek je bio među vodećim centrima u bivšoj Jugoslaviji, a i sada u državi Bosni i Hercegovini. Za svoj stručni rad u oblasti socijalne zaštite višestruko je nagrađivan. Danas Centar za socijalni rad Zenica, baštineći višedecenijsku tradiciju uspješnosti u radu i neprekidnom razvoju, jeste temeljna institucija koja pruža socijalnu zaštitu ugroženim pojedincima, građanima s područja grada Zenice, kao i ugroženim grupama. Centar je i institucija u kojoj se istražuju i analiziraju pojedini socijalni problemi u lokalnoj zajednici kako bi se prevenirali, sanirali ili otklonila nepovoljna stanja u zajednici.

Povodom ovog vrijednog jubileja Centra zahvaljujemo se svima koji su u proteklih 57 godina davali podršku njegovom radu i razvoju, posebno osnivaču Gradu Zenica.

Zahvaljujemo se i svim bivšim i sadašnjim radnicima Centra koji su svojim vrijednim radom i zalaganjem doprinijeli njegovoj uspješnosti.

Velika zahvalnost i našim korisnicima, partnerima i ustanovama socijalne zaštite koji su zajedno s nama radili na stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života, života zasnovanog na vladavini prava i sigurnosti svakog pojedinca, porodica i grupa.