Izmjena režima saobraćaja na Bulevaru


Izvršna agencija za realizaciju  projekta GGM-a i Grad  Zenica  obavještavaju učesnike u saobraćaju i građane da je u toku nanošenje asfaltnog sloja na kolovoznim površinama Bulevara Eze Arnautovića.

Tim povodom je narednih  dana  planirana totalna obustava saobraćaja na  sljedećim dionicama:
 
U četvrtak  25.02.2016. godine u vremenu od 6:00 sati do 18.00 sati,  na dijelu  bulevara od Drvenog mosta do raskrsnice bulevara i ulice Jalijski put.

U petak 26.02. 2016. od 16:00 sati  do nedelje  28.02.2016.  do 18:00 sati zatvara se dio bulevara od kružnog toka Bojin Vir do kružnog toka Drveni most  i od kružnog toka Drveni most do raskrsnice sa ulicom Jalijski put.
 
Zbog zatvaranja  ovih dionica  saobraćaj sa mosta i iz  kružnog toka usmjerit će se  prema  centru grada.
U toku asfaltiranja će biti zatvoren izlaz priključnih ulica prema bulevaru (ulice: Odmut, Londža, Mujagića sokak, Sejmenska, Jalijski put).
Putnički saobraćaj-autobusne linije će, kod asfaltiranja saobraćajnih traka, biti preusmjeren preko kružnog toka Talića Brdo  i  ulicom Talića brdo.
Sve  izmjene će biti adekvatno obilježene  odgovarajućom saobraćajnom  signalizacijom.
Izmjena režima saobraćaja  stupa na snagu  od četvrtka 25.02.2016. od 6:00 sati  i trajaće  do okončanja posla na navedenoj dionici.
Izvršna agencija  za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica  mole za razumijevanje i  apeluju na  učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju  privremenu gradilišnu signalizaciju i izbjegavaju pomenute dionice odnosno da maksimalno koriste alternativne putne pravce.

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM