Izmjena režima saobraćaja zbog sanacije diletacija na mostu "Metalurg"Izvršna agencija za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica obavještavaju javnost  da je planirano izvođenje radova na sanaciji dilatacija na mostu „Metalurg“ počev od 02.06.2016. godine. Zbog kompleksnog problema koji ugrožava stabilnost mostovske konstrukcije radovi na sanaciji obalnog oslonca i mostovske konstrukcije se moraju izvoditi uz povremenu ili totalnu obustavu saobraćaja.

Za perod od 03.06.2016. godine planirana je izmjena režima saobraćaja na relaciji kružna raskrsnica Metalurg – Aleja Šehida – kružna raskrsnica Crkvice a ista podrazumjeva sljedeće:

-     Dozvoljeno je kretanje svim motornim vozilima mase do 5 tona a zabranjuje se kretanje svim vozilima koja prekoračuju dozvoljenu masu od 5 tona.

Režim kretanja teretnog saobraćaja i svih vozila koja prekoračuju dozvoljenu masu (5t)  do PC Džananović će se odvijati na realciji kružna raskrsnica Babina rijeka – k.r. Crkvice kod Binga – Aleja Šehida i obratno;
Autobuski saobraćaj se preusmjerava relacijom Crkvice - k.r. Babina rijeka – k.r. Drveni most – Bulevar – Autobuska stanica i obratno.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od petka 03.06.2016.godine od 7 sati i trajaće do okončanja radova  I faze sanacije dilatacije na mostu „Metalurg“. Totalna obustava saobraćaja preko mosta „Metalurg“ bit će na vrijeme najavljena kod izvođenja II faze radova (Izrada dilatacije kolovozne konstrukcije mosta)
Izvršna agencija  za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica mole za razumjevanje i  apeluju na  učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju  privremenu gradilišnu signalizaciju i najavljenu promjenu režima saobraćaja.


Izvršna agencija  za realizaciju GGM-a i Grad Zenica