JKP "Zenicatrans prevoz putnika" d.d. Zenica - Saopćenje za medije, promjene u Upravi Društva

Uprava JKP "Zenicatrans prevoz putnika" d.d. Zenica obavještava javnost da je Irhana Beganović imenovana za za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove

Na prijedlog Uprave JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica, a u skladu sa planom rada, Nadzorni odbor je za v.d. Izvršnog direktora za tehničke poslove imenovao Irhanu Beganović, magistra saobraćaja i komunikacija, nakon što je Eldin Čivić podnio ostavku na ovu izuzetno važnu funkciju za poslovanje preduzeća. Imenovana je dugogodišnji zaposlenik JKP „Zenicatrans prevoz putnika“ dd Zenica, a u proteklom periodu obavljala je rukovodeće poslove Voditelja saobraćaja i planera mrežnih linija.

„Učinit ću sve što je u mojoj moći da napravimo iskorak kada je u pitanju poslovanje preduzeća, a to je, ono što svaki građanin želi – kvalitetnu uslugu javnog prijevoza, sigurnost i tačnost“, istakla je Beganović.
 
Uprava preduzeća u narednom periodu planira izvršiti reorganizaciju poslovnih procesa kao i zbrinjavanje viška zaposlenih radnika penzionisanjem i izmjenom kvalifikacione strukture zaposlenika.

“Potrebni su nam mladi i obrazovani ljudi koji će u narednom periodu konsolidacije doprinijeti svojim znanjima i vještinama da ovo preduzeće vratimo na mjesto koje mu pripada”, istakao je Husaković.
 
Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Kasumovićem aktivno se uključila u konsolidaciju JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica kako kadrovskim tako i finansijskim sredstvima. U gradskom budžetu za 2018 godinu osigurana su sredstva za nabavku novih autobusa koji će značajno doprinijeti boljem kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza.

Nadzorni odbor na čelu sa predsjednikom Vahdetom Drino ovom prilikom zahvalio se g. Čiviću na dosadašnjem angažmanu, a novoizabranoj izvršnoj direktorici Beganović zaželio mnogo sreće i poslovnog uspjeha u daljem radu.

Saopćenje u cjelosti pogledajte ovdje.

 

                                                                                                Uprava Društva

                                                                              JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d.