Obavijest za učenike srednjih škola: Sufinansiranje troškova prijevoza za školsku 2019/2020. godinu

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti obavještava učenike srednjih škola koji vozare od kuće do škole preko pet kilometara, da će Grad Zenica za školsku 2019/2020. godinu finansirati troškove prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Zenice, u procentu zavisno od socijalnih uslova roditelja.

Prema Kriterijima raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za prijevoz, uz potrebnu dokumentaciju Grad Zenica će sufinansirati dio sredstava slijedećim učenicima pod uslovima: 

-          da je redovan učenik,

-          da učenik od kuće do škole vozari preko 5 kilometara,

-          da su roditelji korisnici stalne novčane pomoći,

-          da se roditelji učenika nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje ili na čekanju posla, odnosno da su penzioneri ili zaposleni radnici sa minimalnom penzijom/plaćom.

Služba će od 20.08.2019. do 30.08.2019. godine, putem protokola, zaprimati potrebnu dokumentaciju uz popunjeni propisani obrazac, te na osnovu priložene dokumentacije odrediti iznos/procenat popusta na đačku kartu. 

Kriterije raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za plaćanje troškova prevoza učenika srednjih škola možete preuzeti ovdje.