Sutra u Zenici prezentacija projekta "Lokalna partnerstva za zapošljavanje"Obavještavamo sve zainteresovane  organizacije i građane da će se  25. maja 2016. godine u velikoj sali Gradskog vijeća s početkom u 12,00 sati održati prezentacija projekta  "Lokalna partnerstva za zapošljavanje".
Radi se o trogodišnjem  projektu  koji finansira  Evropska unija  čiji je cilj poticanje  održivog, partnerski orijentisanog tržišta  rada na lokalnom nivou.
Projekt provodi međunarodna organizacija  rada (ILO).
Projekt je dio EU programa za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji predstavlja nastavak pojedinih aktivnosti Programa za oporavak od poplava u oblasti ekonomskog oporavka u područjima pogođenim poplavama, a također će podržati lokalni ekonomski razvoj i lokalne nevladine organizacije.
Ukupna vrijednost projekta koji provodi ILO je 4 miliona eura, od kojih su 3 miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini s ciljem podrške stvaranju novih radnih mjesta i lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje između lokalnih aktera.
Prezentaciju  organizuje  projektni ured Međunarodne organizacije rada Sarajevo.

Press Grada Zenica