Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

Gradska uprava i gradonačelnik Fuad Kasumović: Cijene grijanja ostaju nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima

U vezi sa stavovima gospodina Nikhila Mehte, generalnog direktora kompanije "ArcelorMittal" Zenica, iznesenim na današnjoj vanrednoj press-konferenciji, Gradska uprava Zenica želi obavijestiti javnost da u narednom periodu neće biti poskupljenja cijena grijanja.

Ovu činjenicu temeljimo na partnerskom ugovoru o realizaciji zajedničkog projekta Toplane, a koji jasno definira da neće biti poskupljenja cijena grijanja u roku od sedam godina od početka njenog rada.

Podsjećamo javnost da su potpisani ugovori obavezni za sve strane uključene u projekat, te da je njihovo poštovanje od suštinskog značaja, bez obzira na izazove koji se pojave neočekivano.

Gradska uprava Zenica želi naglasiti svoju posvećenost djelovanju u skladu sa ugovornim obavezama kako bi se osiguralo da građani ne budu izloženi dodatnom opterećenju.

Još jednom, Gradska uprava Zenica konstatuje da će cijene grijanja ostati nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima i da će se nastaviti pratiti situacija kako bi se osigurala transparentnost i stabilnost grijanja, kao jedne od najvažnijih komunalnih usluga.