Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

Gradonačelnik Fuad Kasumović nastavlja podržavati ljetovanje učenika Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Na današnjem radnom sastanku gradonačelnik Fuad Kasumović ugostio je Nisveta Imamovića, direktora JU "Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje" i Refika Škrijelja, zamjenika predsjednika Školskog odbora, a na sastanku se razgovaralo o mogućnostima podrške za organizaciju ovogodišnjeg ljetovanja učenika ove škole.

"Održavanje ove vrijedne aktivnosti za učenike škole kontinuirano podržavamo, budući da prepoznajemo važnost ovog programa za ranjivu populaciju kojoj pripadaju. Prošlogodišnje ljetovanje, koje smo također podržali, bilo je izuzetno uspješno, omogućavajući brojnim učenicima prvi susret s morem. Socijalizacija koju im putovanje pruža je neprocjenjiva. Stoga ćemo ove godine povećati našu podršku za ovu aktivnost", istaknuo je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici škole izrazili su zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću te su mu kao znak zahvalnosti darovali simboličan poklon.

Javna ustanova "Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje" Zenica jedina je srednja škola u Zeničko-dobojskom kantonu koja pruža obrazovanje i brigu učenicima s teškoćama u razvoju.

Ove godine, na putovanje će se uputiti otprilike dvadeset učenika škole s pratnjom, a inicijativa osigurava ne samo priliku za odmor i zabavu, već i dalje podstiče inkluziju i podršku ranjivim grupama unutar zajednice.