Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

43. sjednica Gradskog vijeća zakazana za ponedjeljak

Gradsko vijeće Zenica održat će svoju 43. sjednicu u ponedjeljak, 22. aprila 2024. godine, s početkom u 10 sati u velikoj sali Grada Zenica. Na dnevnom redu ove sjednice nalazi se 19 tačaka, među kojima se ističu ključne teme za razvoj grada i poboljšanje životnih uslova građana.

Jedna od važnih tačaka je Izvještaj o radu Gradske uprave i Gradonačelnika za 2023. godinu, koji će biti predstavljen vijećnicima radi detaljne analize i evaluacije protekle godine.

Također, bit će razmatrani Izvještaji o realizaciji projekata izgradnje, rekonstrukcije i investicionog održavanja cestovne infrastrukture te investicija u oblasti vodoprivrede za 2023. godinu, kao i planovi investicija za te sektore u 2024. godini.

Na dnevnom redu su i važne odluke koje se tiču urbanog planiranja i infrastrukture, poput Prijedloga Odluke o prijenosu prava građenja, Nacrta Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim površinama, te Prijedloga Odluke o povjeravanju upravljanja, korištenja, uređenja i održavanja parkinga JP "Parking servis" d.o.o. Zenica.

Osim toga, vijećnici će raspravljati o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene stambene površine, izboru prijevoznika, te drugim pitanjima koja se tiču javnih prihoda, korištenja javnih površina i upravljanja komunalnom opremom.

Na sjednici će biti predstavljeni i prijedlozi o zaključcima, programima mjera i informacijama koje se odnose na ekonomski i ekološki razvoj grada, kao i načine unapređenja poljoprivrednog sektora.

Gradski vijećnici će također razmotriti informacije o obavljanju komunalnih djelatnosti i prijedlog o prestanku i dodjeli mandata člana Savjeta Mjesne zajednice "Kovanići".

Sjednica će biti otvorena za medije u skladu s ustaljenom praksom prethodne najave.