Do subote u centru grada 9. Sajam poljoprivredne i organske proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva „OPEN's Zenica 2019"

Danas je na Trgu Alije Izetbegovića otvoren 9. Sajam poljoprivredne i organske proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva „OPEN's Zenica 2019". Na sajmu kojeg organizuje Udruženje poljoprivrednika Zeničko-dobojskog kantona učestvuje više od stotinu izlagača iz Zenice, ZDK, kao i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine.  

Sajam će trajati do subote, 19. oktobra do kada će građani Zenice i posjetioci našeg grada imati priliku da degustiraju i kupe kvalitetne domaće proizvode.

"Čestitam organizatorima koji već devetu godinu priređuju ovaj kvalitetni sajam. Želja Grada Zenice i mene kao gradonačelnika je da pomognemo svoje poljoprivrednike i kako je poznato, Zenica u budžetu izdvaja najveća sredstva za podršku poljoprivrednoj proizvodnji. Naše državne institucije su još uvijek nedovoljno jake kada je u pitanju kontrola uvoza hrane. Kupovinom i konzumiranjem domaćih proizvoda, sa naših njiva i plastenika, sigurno ćete biti zdraviji jer naši poljoprivrednici nemaju toliko novca da koriste skupe pesticide. Tako pomažete i svoje komšije, svoju državu", poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Na sajmu su zastupljeni svi oblici poljoprivredne proizvodnje, a u okviru pratećeg programa sajma bit će održan i okrugli sto na kojem će predavač biti Enver Avdić, direktor kompanije "ESOF", partnera sajma.

Čast da sajam proglase otvorenim imali su gradonačelnik Kasumović i premijer ZDK Mirza Ganić, koji su nakon presijecanja vrpce obišli izlagače.