Ambasador Norveške u posjeti Zenici

 

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Jan Braathu danas je posjetio Općinu Zenica gdje je razgovarao sa načelnikom Husejinom Smajlovićem o mogućoj saradnji.

Načelnik Smajlović upoznao je ambasadora sa aktivnostima na realizaciji razvojnih projekata na lokalnoj razini. Iskazao je zainteresovanost za ulaganja u Centar savremenih tehnologija.

Ambasador Braathu izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da sazna planove za budućnost općine Zenica, te potvrdio zainteresovanost norveških kompanija za investiciona ulaganja na ovim prostorima.Metalurški institut iz Zenice već ima uspostavljenu dobru saradnju sa stručnjacima iz Norveške koji namjeravaju u našem gradu da otvore svoj ured.

„Želim da se pobrinem da naša saradnja bude uspješna i da dovedemo u Zenicu kompanije , eventualne investitore , jer mislim da ovdje ima potencijala.Mislim da se situacija poboljšava i optimista sam kad je u pitanju Bosna i Hercegovina“ – kazao je norveški ambasador Jan Braathu, naglašavajući da norveške kompanije žele da grade dugotrajno partnerstvo na obostrano zadovoljstvo.

Načelnik Smajlović je sa saradnicima i visokom delegacijom obišao Poslovnu zonu Zenica , Atletski stadion , Shopping centar, Muzej grada i lokaciju BIT Centra.