Anketa Radija Zenit

Husejin Smajlović ličnost godine

Prema rezultatima internet ankete provedene na informativno-muzičkom portalu zenitfm.net, od najpopularnijih ličnosti koje su obilježile 2007.g gradonačelnik Zenice Husejin Smajlovic dobio je uvjerljivu većinu glasova,mada je konkurencija bila izuzetno velika.

U anketi s pitanjem "koja je od navedenih ličnosti po Vama obilježila 2007.godinu?" prvo mjesto je zauzeo gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović s 70% glasova, dok se odmah iza njega našao novinar FTV -a Bakir Hadžiomerović sa 13% glasova.

Treće mjesto pripalo je muzičaru Amelu Ćuriću s 8% glasova, a četvrto predsjedavajučem predsjedništva BiH Željki Komšiću sa 7% glasova internet posjetitelja portala zenitfm.net. kao i slušatelja radija Zenit.

Na začelju ove ankete našli su se Sarajevski taxisti (kao humanisti) i glumac Enis Bešlagić sa po 2% glasova i fudbaler Sergej Barbarez sa svega 1 % glasova.

Zanimljivo je da je čak 37% posjetitelja glasalo iz dijaspore jer tako prate dešavanja u rodnom gradu kao i programske sadržaje radija Zenit, a 63% glasača je glasalo putem telefona uživo u program radija Zenit.

U anketi za LIČNOST GODINE koja je provedena od 24. do 31. decembra 2007. godine učestvovalo je i 3.355 korisnika interneta.