Apel učesnicima u saobraćaju na poštivanje propisa

Gradonačelnik Zenice gdin Fuad Kasumović primio je danas u svome kabinetu delegaciju roditelja učenica Osnovne škole "Edhem Mulabdić" Zenica koje su povrijeđene prošle subote kada je na njih na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića prilikom prelaska na obilježenom pješačkom prelazu naletjelo putničko vozilo. Tokom razgovora sa gradonačelnikom Kasumovićem i sekretarom Grada gdinom Selverom Kelešturom, roditelji mladih Zeničanki izrazili su svoj strah zbog sve veće nesigurnosti djece prilikom kretanja ulicama Grada, a sve zbog nepoštivanja saobraćajnih propisa od strane vozača motornih vozila. Tom prilikom roditelji su uputili apel gradonačelniku da se u okviru nadležnosti Grada, poduzmu mjere na povećanju sigurnosti pješaka, posebno na ulicama Bulevara Ezhera Eze Arnautovića i Školska.

Tim povodom gradonačelnik Kasumović poziva sve učesnike saobraćaja na odgovoran odnos i poštivanje propisa, a građane moli da prijave sve slučajeve ugrožavanja sigurnosti pješaka putem besplatnog telefona 080 02 03 43.

Takođe, upućen je zahtjev Komisiji za bezbijednost saobraćaja da sagleda moguća rješenja za podizanje stepena sigurnosti pješaka na ulicama Grada, posebno ulica Bulevar Ezhera Eze Arnautovića i Školska. Osim toga, bit će upućena inicijativa MUP-u ZDK da u saradnji sa Gradom Zenica predloži moguće lokacije za postavljanje stacionarnih kamera za kontrolu saobraćaja na najprometnijim saobraćajnicama.