Asfaltirane dvije dionice puta u zaseoku Zapoda

Danas su završeni radovi na asfaltiranju dvije dionice puta u zaseoku Zapoda, smještenom u Mjesnoj zajednici Gradišće.

Radi se o asfaltiranju jedne dionice betonskog puta u dužini 300 m, te sanaciji oštećene dionice u dužini 200 m. Prosječna širina asfaltiranih dionica puta je 3,5 metara. 

Vrijednost radova je oko 50.000 KM, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica.

Radost povodom završetka radova s mještanima Gradišća podijelio je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"Gradska uprava poduzima sve da građanima Zenice omogući što kvalitetniji život. Međutim, problem je što Gradsko vijeće zbog situacije izazvane korona virusom ne održava sjednice. Za putnu infrastrukturu predvidjeli smo sredstva oko četiri miliona konvertibilnih maraka, ali odluku o trošenju tih sredstava mora usvojiti Gradsko vijeće. Ovih 500 metara smo uklopili u redovno održavanje", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Naglasio je kako mještani Gradišća zaslužuju bolje uslove života te dodao: "Moja je želja da svi građani imaju jednako unaprijeđene uslove za život, jer budžetska sredstva su novac svih naših građana. Naša je obaveza da im to kroz infrastrukturne ili neke druge projekte vratimo. Upravo smo razgovarali i o izgradnji igrališta i ta mogućnost će biti razmotrena".

Također, želim iskoristiti priliku da građanima poručim kako je Grad Zenica uprkos pandemiji korona virusa finansijski stabilan. Pokušavamo iznaći način kako olakšati i našim privrednicima. Zenica je jedan od rijetkih gradova koji nastoji koliko-toliko održati redovno odvijanje procesa. Nisam siguran da je to slučaj i sa drugim gradovima", poručio je gradonačelnik Kasumović.

Svako poboljšanje infrastrukturnih uslova je od izuzetnog značaja, istakli su mještani Gradišća, koji su ovom prilikom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručili Zahvalnicu za podršku u izgradnji putne infrastrukture MZ Gradišće, naselje Zapoda.