Asfaltom i kroz Vardu

Gradonačelnik Zenice gdin Fuad Kasumović i predsjednik Mjesne zajednice Varda gdin Zahid Đulan na svečan način u funkciju su pustili novoasfaltirani put u naselju Varda. Put u dužini od 650 metara, urađen po najsavremenijim standardima, doprinijet će boljim uslovima života stanovnika Varde. Uporedo sa rekonstrukcijom glavnog puta, u Gornjoj Vardi je betoniran lokalni put u dužini od 50 metara."Obećali smo građanima stvoriti bolje uslove za život i na tome ćemo istrajati", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Iz Budžeta Grada Zenica za ove projekte osigurano je više od stotinu hiljada konvertibilnih maraka.

Tokom svečanosti kojoj je prisustvovao veliki broj mještana Varde i okolnih naselja, kao i drugih zvanica, gradonačelnik Kasumović najavio je skori početak rješavanja problema korita Babine rijeke i nastavak rekonstrukcije puteva u Babinskom slivu ali i drugim naseljima na području Zenice.

"Tokom 2017. godine uz pomoć Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem riješili smo mnoge infrastrukturne probleme ali mi vjerujemo da će naše naselje i u narednom periodu nastaviti da se uređuje", rekao je Zahid Đulan, predsjednik MZ Varda.