Asfaltom kroz Klopački put, Kahrimane i Doglodsku ulicu

Mještani naselja Kahrimani u mjesnoj zajednici Topčić Polje više od četiri decenije čekali su na asfaltiranje makadamskog puta prema njihovom naselju. Operativa preduzeća "Geo put" d.o.o. Maglaj danas izvodi finalne radove na sanaciji i asfaltiranju puta u dužini 550 metara. Grad Zenica je za ovaj projekat izdvojio 50.405,96 KM.

Asfalt je postavljen i u ulici Doglodska u MZ Nemila, neposredno uz nogometni stadion NK Nemila i Osnovnu školu "Ćamil Sijarić". Sanaciju Doglodske ulice u dužini 250 metara, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke uradilo je preduzeće "Komgrad – Ze" d.o.o., a vrijednost ugovora je 36.664,29 KM.

Ulica Klopački put u dužini 250 metara stavljena je u funkciju nakon što je urađena njena sanacija i riješen problem odvodnje. Radove vrijedne 34.783,51 izvelo je preduzeće "Trgošped" d.o.o. Kakanj.

"Sva ova naselja davno su trebala imati osnovne uslove za život. Nova Gradska uprava na čijem sam čelu, budžetska sredstva usmjerava u rješavanje životnih stvari i polako ali sigurno, od Zenice pravimo mjesto ugodnog življenja i grad koji je trenutno najpoželjniji za investicije", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.