Čestitka povodom 15. maja Dana policije ZDK-a

Poštovani,

Povodom 15. maja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona upućujem iskrene čestitke svim policajcima i uposlenicima MUP-a ZDK i Policijske uprave I Zenica. Koristim ovu priliku da Vam se zahvalim na profesionalnom i časnom radu koji je rezultirao povoljnom sigurnosnom situacijom u našem Gradu i Kantonu.

Gradska uprava Zenice i ja kao Gradonačelnik, pružat ćemo bezuvjetnu podršku radu policijskih službenika. Imamo veliku odgovornost prema našim građanima i uvjeren sam da ćemo zahvaljujući vašim i našim kvalitetima, Zenicu učiniti mjestom ugodnog i sigurnog življenja i Gradom u koji će se rado dolaziti ali u njemu i ostajati.

Policajce koji su dali svoje živote u odbrani naše domovine Bosne i Hercegovine i one koji su stradali baveći se ovim teškim poslom, ne smijemo zaboraviti. Želim vam mnogo uspjeha u radu i vjerujem da ćete  nastaviti i dalje savjesno i odgovorno da obavljate ovaj častan posao, svakodnevno osiguravajući bolju bezbjednost naših građana.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Fuad Kasumović