Delegacija Livna u Zenici


Delegacija općine Livno koju je predvodio Darinko Miholjević, zastupnik u županijskoj Skupštini, danas je posjetila općinu Zenica .Goste iz Livna primio je načelnik Husejin Smajlović sa saradnicima, a razgovaralo se o privrednom i ekonomskom razvoju  Zenice u protekle četiri godine.
Privrednike, predstavnike  školstva i uposlenike u lokalnoj upravi Livna posebno je zanimala Poslovna zona i Inkubator na prostorima bivše željezare te  iskustva u radu lokalne Agencije za ekonomski razvoj.
-Primjeri dobre zeničke prakse u razvoju lokalne zajednice dobro će nam doći u izradi projekta ekonomskog razvoja općine Livno, kazao je Miholjević  izražavajući zadovoljstvo današnjim susretima sa predstavnicima lokalne uprave u Zenici ,  kao i time  što  će Livno biti u prilici da nastavi  saradnju sa Zenicom kao primjerom dobre prakse u lokalnoj  upravi.
Gosti iz Livna su obišli Poduzetnički inkubator i Poslovnu zonu „Zenica1“, a prisustvovali su i okruglom stolu na temu LER-a.Satanku u Zenici prisustvovali su i predstavnici OSCE-a, ureda u Zenici i Livnu.