Delegati Međunarodne teniske federacije i direktor Teniskog saveza BiH posjetili gradonačelnika Fuada Kasumovića

Ovih dana u toku su pripreme za organizaciju Davis Cup duela između BiH i Republike Češke, koji će se 14. i 15. septembra igrati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

Tim povodom delegati Međunarodne teniske federacije borave u Zenici.

Oni su danas zajedno s direktorom Teniskog saveza BiH, Senadom Hadžimešićem posjetili gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića.

Delegati su prethodno obišli Gradsku arenu, kako bi utvrdili da li ispunjava sve uslove i standarde za organizaciju ovog meča.

Gonzalo Cernuda je izjavio kako su tehnički uslovi u dvorani bolji od očekivanih. Izrazio je posebnu zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću za podršku u organizaciji meča. Dodao je kako je podrška lokalne zajednice od izuzetne važnosti za organizaciju ovog sportskog događaja.

Gradonačelnik Kasumović je direktora Teniskog saveza BiH i delegate Međunarodne teniske federacije informisao da je Zenica grad sporta.

"Ovdje igraju nacionalni timovi iz različitih sportova. Fudbal je naravno, najposjećeniji. Uvjerit ćete se da smo dobri domaćini. Arena "Husejin Smajlović", je sigurno jedna od najboljih dvorana u BiH. Gradska uprava Zenice vam je na rapolaganju za sve što bude potrebno, kako bi se događaj oraganizovao na najvećem nivou", rekao je gradonačelnik.

Direkor TSBiH, Senad Hadžimešić se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku na podršci, kao i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

U cilju popularizacije tenisa Gradska uprava Zenice u saradnji sa Teniskim savezom BiH priprema revijalni turnir na kojem će pored poznatih sportskih ličnosti učestvovati i bosanskohercegovački Davis Cup reprezentativci. Turnir će se održati 6. septembra.