Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica bogatije za kombi vozilo

U zeničkom naselju Nemila izvršena je primopredaja doniranog vatrogasnog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica.

Ključeve vozila gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, uručio je Samir Nakičević, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Oberweidena (Austrija).

Radi se o kombi vozilu marke Volkswagen, opremljenom savremenom opremom i namijenjenom za saobraćajne i druge slične tehničke intervencije.

Razultat je to nastavka uspješne saradnje koja je počela prije nekoliko godina između DVD-a iz Zenice i mjesta Oberweiden.

Ovo je donacija naših prijatelja iz Republike Austrije. Kao što vidite primopredaju smo izvršili u naselju Nemila. Gradska uprava je opredijeljena da se na području Nemile formira vatrogasna jedinica, dobrovoljno vatrogasno društvo ili profesionalna organizaciona jedinica kako bi se brže reagovalo u slučaju da se dogodi nesreća“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik  Kasumović sa saradnicima boravio je ranije u posjeti Oberweidenu, gdje je s načelnikom Franzom Neduhalom razgovarao o intenziviranju saradnje dobrovoljnih vatrogasnih društava. Također su otvoreni razgovori o mogućnosti saradnje u oblasti poljoprivrede jer je u Oberweidenu poljoprivreda posebno razvijena.

Samir Nakičević je podsjetio da je DVD iz Oberweidena prije tri godine doniralo kamion DVD-u Zenica.

Najavio je da je u planu skora posjeta načelnika Oberweidena, gradonačelniku i Gradskoj upravi Zenice.