Edukacija u okviru podsticaja za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – Start up“ u Agenciji Zeda

Grad Zenica je 12. marta 2019. godine objavio Javni poziv za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava iz Programa mjera zaunapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica, s ciljem unapređenjasamozapošljavanja (pokretanje start up firmi), zapošljavanja, poboljšanja općih uslova zarazvoj i konkurentnost obrta, malih i srednjih preduzeda, te unapređenja ženskogpreduzetništva i preduzetništva mladih.

U okviru ovog Javnog poziva jedna od mjera koje će se realizovati jeste Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“. Svi koji su se prijavili na Javni poziv u okviru ove Mjere imali su priliku da prisustvuju edukaciji o osnovnim elementima poslovanja, pisanja biznis plana, te pravnog okvira neophodnog za registraciju i početak poslovanja.

Edukacija se realizovala u prostorijama Agencije ZEDA, a predavači su bili zaposlenici Grada Zenice; Službe za privredu i upravljanje razvojem i Agencije ZEDA.

Cilj edukacije je bio da učesnici kvalitetnije popune formu biznis plana koja je obavezni i sastavni dio njihove aplikacije na ovaj Javni poziv.

Grad Zenica i Agencija ZEDA će pružiti podršku svim učesnicima i nakon edukacije u smislu savjetovanja i korekcija popunjenih biznis planova.