Grad Zenica donirao vatrogasna vozila prijateljima u Brezi, Olovu, Tešnju i Maglaju

Gradonačelnik Zenice, gdin. Fuad Kasumović uručio je danas u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica materijalno tehnička sredstva vatrogasnim jedinicama iz Breze, Olova, Maglaja i Tešnja, te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zenica. U okviru racionalizacije i modernizacije voznog parka Grada Zenica i Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, a s ciljem pomoći vatrogasnim jedinicama iz gradova ZDK-a, gradonačelnik Kasumović je predao ključeve i saobraćajne dozvole od pet vozila koja će svakako biti od koristi vatrogasnim jedinicama iz pomenutih gradova.

"Zenica je regionalni centar i na ovaj način mi unaprijeđujemo materijalno-tehničku operativnu spremnost službi na zaštiti ljudi i imovine u našem neposrednom okruženju. Obzirom da želimo podići kvalitet opreme naših vatrogasaca, sve s ciljem da građani budu sigurniji, a vatrogasci naravno efikasniji, ova vozila su bila predložena za prodaju putem licitacije. Znamo da će ona ipak poslužiti za svoje namjene i poznavajući situaciju kada je u pitanju opremljenost vatrogasnih jedinica u nekim dijelovima Zeničko - dobojskog kantona, odlučili smo biti društveno odgovorni i vozila donirati našim prijateljima u Olovu, Tešnju, Maglaju, Brezi i DVD Zenica", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Kako je istakao Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika Zenice za civilnu zaštitu, današnja donacija Gradske uprave Zenica realizovana je u okviru manifestacije "Oktobar-mjesec zaštite od požara". Predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tešnja, Olova i Maglaja, te načelnik Općine Breza Munib Zaimović, iskazali su zahvalnost gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i građanima Zenice na vrijednim donacijama koje će biti od pomoći u borbi protiv prirodnih i drugih nesreća.