Grad Zenica generalni pokrovitelj Otvorene zabavne škole fudbala

Grad Zenica generalni je pokrovitelj Otvorene zabavne škole fudbala koja će se od 23. do 29. avgusta 2019. godine u vremenu od 10 do 12 sati održavati na B terenu Kamberovića polje. Partneri u projektu i ove godine su Društvo pedagoga fizičke kulture Zenica i Sportska škola "Winner" Zenica, kao i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.

"Grad je sve svoje kapacitete stavio na raspolaganje putem Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. Očekujemo masovan odziv djece kojima će ovo biti svojevrsne pripreme pred početak nove školske godine", kaže Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport i zdravstvo pri Službui za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društevene djelatnosti Grada Zenica.

Osim dječaka i djevojčica iz nogometnih i ragbi klubova, djece iz zeničkih osnovnih škola, ove godine u radu Otvorene zabavne škole fudbala učestvovat će i djeca iz Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, kao i više privatnih obdaništa.

Profesori zdravstvenog i tjelesnog odgoja, lideri i članovi organizacionog odbora Otvorene zabavne škole fudbala Sanjin Aldobašić i Ermin Zukić istakli su kako je cilj projekta okupiti što veći broj djece i omogućiti im da kroz igru razviju ljubav prema sportu.

Učesnici u projektu dobit će sportske rekvizite i majice, a predviđeno je da se na početku Otvorene zabavne škole fudbala u ponedjeljak, učesnicima obrati Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.