Grad Zenica neće iznevjeriti proizvođače maline

 

Gradonačelnik Zenice, gdin Fuad Kasumović danas se obratio većoj grupi proizvođača maline sa područja grada Zenice. Oni su se interesovali za mogućnost svoga boljeg položaja, odnosno rješavanja problema uzrokovanog trenutno niskom otkupnom cijenom ovog voća.

"Grad Zenica učinio je sve što je u njegovoj nadležnosti i čak i više od toga kako bi omogućio proizvođačima maline da osiguraju kvalitetnu egzistenciju od svoga rada. Obećavam da ćemo mi na sve načine pomoći malinare. Izdvojili smo nikad veća sredstva za ovu oblast, želio sam i više vratiti poljoprivrednicima i selu, ali premijer ZDK Miralem Galijašević je svojom odlukom da zatraži ocjenu ustavnosti odluke o komunalnim taksama koju je donijelo Gradskog vijeće Zenica, uskratio ovaj grad za više miliona KM. Vama se treba pomoći i budite sigurni da ćemo to urediti", poručio je gradonačelnik Kasumović.

Proizvođači malina nezadovoljni su činjenicom da se, iako su bili uredno pozvani, na sastanku nisu pojavili predstavnici resornog kantonalnog ministarstva i Vlade ZDK.