Gradonačelnica turskog Akyurta u posjeti Gradskoj upravi Zenica

Nekoliko turskih delegacija boravi ovih dana u Zenici. Povod boravku je obilježavanje manifestacije "Bosansko Turski dani Bratstva i Balkansko omladinsko okupljanje", koja će se održati u periodu od 10. do 13. oktobra u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića.

Prije same ceremonije otvaranja ove manifestacije, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je delegaciju Grada Akyurt, koju je predvodila gradonačelnica Hilal Ayik. 

Gradonačelnik Kasumović predstavio je delegaciji Grada Akyurt šta je u posljednjih nekoliko godina urađeno u gradu Zenica, posebno u oblasti poboljšanja uslova za ulaganje i privlačenje stranih investitora.

Naglasio je kako je Republika Turska uvijek bila prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini, dodajući da se to naročito pokazalo tokom vremena agresije na našu zemlju.

Gradonačelnik je izrazio želju da se intenzivira saradnja BiH i Turske u oblasti robne razmjene i poveća učešće turskih investitora u BiH.

Također istakao je da nekoliko turskih kompanija privređuju upravo u Zenici.

Gradonačelnica Hilal Ayik se zahvalila gradonačelniku Kasumoviću na prijemu i kazala da će iz Zenice ponijeti najljepše utiske. Pozvala je gradonačelnika Kasumovića u uzvratnu posjetu Akyurtu.