Gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća, Goran Bulajić posjetili prvačiće

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, Goran Bulajić posjetili su danas prvačiće u osnovnoj školi "Meša Selimović".

Tom prilikom prisustvovali su prigodnoj svečanosti, koju su povodom početka školske godine pripremili učenici ove škole.

"Dragi đaci prvaci, želim vam sretno, uspješno i veselo obrazovanje. Želja Gradske uprave je da omogući jednakopravnost svih građana Zenice, pa tako i naše djece. Shodno tome, Gradska uprava je opredijelila 60.000 KM za nabavku udžbenika đacima prvacima. Želimo da se svako dijete osjeća ravnopravno, jer nažalost nekoj djeci roditelji ne mogu kupiti nove školske knjige", kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Kasumović.

Prilikom posjete gradonačelnik je uručio poklon knjiga direktoru škole Amiru Zukiću i pozvao učenike i roditelje na manifestaciju "Sretno đaci prvaci", koja će u organizaciji Grada Zenica, biti upriličena sutra u Areni "Husejin Smajlović".

Direktor škole zahvalio se gradonačelniku i predsjedavajućem Gradskog vijeća na posjeti, ističući zadovoljstvo zbog donacije udžbenika od strane Gradske uprave Zenica.

Nasmijani prvačići s radošću su dočekali gradonačelnika Fuada Kasumovića, te su mu uručili sliku i zahvalili što će svi dobiti besplatne školske knjige.