Gradonačelnik Fuad Kasumović obišao mjesne zajednice Kočevskog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima jučer (13.05.2020. godine) je obišao mjesne zajednice smještene u Kočevskom slivu.

Tako su mještani Stranjana, Vrselja, Pojska, Lokvina, Janjca, Brode te Čajdraša odnosno Vjetrenica imali priliku razgovarati s gradonačelnikom Kasumovićem, ali i iznijeti probleme sa kojima se susreću.

Glavna tema posjete bio je dogovor o realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata.  

"Očekujemo sjednicu Gradskog vijeća. Za investiciona ulaganja planirali smo oko pet miliona konvertibilnih maraka. Predsjednici mjesnih zajednica i savjeti već su dostavili prioritete. Međutim, u međuvremenu je proglašena pandemija korona virusa. Došao sam kako bih se uvjerio da li mjesne zajednice ostaju kod dostavljenih prioriteta. Moja je želja da riješimo njihove infrastrukturne probleme", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Naglasio je kako je cilj Gradske uprave Zenica pomoći lokalnim privrednicima čije su firme angažovane da izvode radove, ali i da svi građani dobiju bolje uslove za život.

Gradonačelnik Kasumović je najavio da će u narednih deset dana obići sve mjesne zajednice, kako bi utvrdio koje su potrebe i zahtjevi mještana.

Posjeta mjesnim zajednicama je organizovana uz strogo poštivanje preventivnih mjera za borbu protiv opasnosti širenja zaraze koronavirusom (COVID 19).