Gradonačelnik Fuad Kasumović održao radni sastanak s predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas radni sastanak s predsjednicima i povjerenicima mjesnih zajednica Grada Zenice.

Tema sastanka bila je stanje i problemi u mjesnim zajednicama.

U uvodnom obraćanju, gradonačelnik Kasumović je kazao da je finansijsko stanje Grada Zenica stabilizovano, što otvara mogućnost za nova ulaganja.

"Uspjeli smo smanjiti dug od 64 miliona KM na 44 miliona KM. Sve ono što je urađeno dosad je bez ikakvog kreditnog zaduženja. Otkako sam preuzeo dužnost Gradonačelnika, želja mi je da sve mjesne zajednice imaju riješenu putnu infrastrukturu. Drago mi je što je uspostavljena dobra komunikacija sa mjesnim zajednicama. Planiramo obići sve mjesne zajednice, da bi na terenu utvrdili stvarno stanje", rekao je gradonačelnik Kasumović. 

Naglasio je da bi se puno veći rezultati postigli da postoji više volje u Gradskom vijeću Zenica, od čijih odluka zavisi pokretanje i realizacija određenih projekata. 

Tokom sastanka, koji je trajao više od dva sata, predsjednici mjesnih zajednica iznijeli su potrebe i prioritete vezane za najvažnija pitanja poput putne i vodne infrastrukture, kanalizacije te zaštite okoline. 

Razgovarano je i o drugim važnim temama kao što su izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete, društvenih domova, ali i sportskih i dječijih igrališta. 

Istaknuto je kako je Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem u protekle dvije i pol godine uradila mnogo na poboljšanju i unaprijeđenju uslova života u svim dijelovima Grada Zenice. Prisutni su pohvalili napore gradonačelnika Kasumovića i njegovih saradnika na stvaranju lokalne zajednice koja će biti po mjeri svih njenih građana, a to se prije svega odnosi na ulaganja u udaljena i ranije zapostavljena područja.  

Zaključeno je da će u narednih 15 dana, a nakon održanih sastanaka Savjeta mjesnih zajednica odnosno zborova građana u mjesnim zajednicama, predsjednici i povjerenici dostaviti Gradskoj upravi Zenice definisane prijedloge prioriteta za 2019. godinu.

Tendencija Gradske uprave je nastaviti dobru praksu saradnje i koordinacije sa mjesnim zajednicama.