Gradonačelnik Fuad Kasumović otvorio put u Mjesnoj zajednici Bistrica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Mjesnu zajednicu Bistrica, gdje je svečano otvorio novoasfaltirani lokalni put, u dužini oko 200 metara.

U sklopu projekta rekonstrukcije izvršeni su radovi na izgradnji potpornog zida i asfaltiranju dijela putne komunikacije kroz selo Bistricu sa izgradnjom okretnice uz rješavanje odvodnje i izgradnju armiranobetonske izlazne građevine na samoj okretnici. Predviđeno je i postavljanje elastično odbojne ograde.

"Ovo je jedna od rijetkih mjesnih zajednica, gdje ni autobus nije mogao doći do sela. Izgradnjom okretnice riješili smo prilaz autobusima do samog sela. Gradska uprava želi svim svojim građanima omogućiti normalan život. Uskoro ćemo ovdje izgraditi i modernu led rasvjetu", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Vrijednost ugovorenih i izvedenih radova iznosi 91.130,30 KM sa PDV-om, a sredstva su obezbijeđena u Budžetu Grada Zenica na osnovu Plana ulaganja u putnu infrastrukturu (rekonstrukcija i investiciono održavanje) za 2018. godinu, koji je usvojen od strane Gradskog vijeća Zenica.

Predsjednik mjesne zajednice Ramo Oruč zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci.

"Čekamo ovaj trenutak tačno 30 godina, da se izgradi okretnica za autobuse. Svim mještanima sela Bistrica ovo mnogo znači", istakao je Oruč.    

Radovi su izvedeni prije roka planiranog ugovorom.

Izvođač radova je zenička firma "Komgrad-Ze" d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad izvođenjem radova vršilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica.