Gradonačelnik Fuad Kasumović započeo obilazak mjesnih zajednica Nemilskog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer (20.05.2020. godine), započeo je obilazak mjesnih zajednica smještenih u Nemilskom slivu.

Svojom posjetom gradonačelnik Kasumović prvo je obradovao mještane Šerića, Vukotića, Jastrebca i Smajića.

Cilj je obilaska da se utvrde prioriteti u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i drugi problemi koji otežavaju život stanovnika ovog kraja.

Gradonačelnik Kasumović je podsjetio da se radi o višednevnoj posjeti mjesnim zajednicama Grada Zenica.

"Trenutno smo u Donjim Smajićima, Nemilski sliv. To je jedno od naselja koje je u proteklom periodu bilo jako zapostavljeno. Prošle godine smo u Gornjim Smajićima završili nekoliko projekata. Završit ćemo put i u Donjim Smajićima", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik je ponovo pozvao Gradsko vijeće Zenica da nastavi s radom i održavanjem sjednica.

"Mještani u našim mjesnim zajednicama čekaju da im završimo puteve, a kako se radi o investicionim ulaganjima potrebno je da se od strane Gradskog vijeća Zenica usvoje odgovarajući akti", naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Također, naveo je da se realizacijom infrastrukturnih projekata želi pomoći i lokalnim privrednicima čije firme izvode radove.

U toku današnjeg dana gradonačelnik Fuad Kasumović obići će mjesne zajednice Orahovica, Nemila, Topčić Polje, Bistrica i Starina.

Za sutra, (22.05.2020. godine), planirana je posjeta mjesnim zajednicama Gladovići, Koprivna, Vranduk te Kovanići.