Gradonačelnik Kasumović i predstavnici MZ Brist razgovarali o problemima u prigradskom naselju Krivače

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas povjerenika i predstavnike Mjesne zajednice Brist.

Povjerenik Hasan Kreho predstavio je gradonačelniku Kasumoviću i njegovim saradnicima osnovne probleme u ovoj mjesnoj zajednici.

To su rekonstrukcija gornjeg dijela ulice Krivače i proširenje javne rasvjete do broja 84.

Prema riječima mještana, cesta u gornjem dijelu naselja Krivače je u katastrofalnom stanju.

"Cesta liči na pustinju, kao da je ratno stanje. Imamo rasvjetu koja žmirka. Ne možemo zimu dočekati sa ovakvom cestom", kazao je Esmedin Avdić, mještanin naselja Krivače.

Povjerenik Hasan Kreho je naglasio da je potrebno da prilikom rekonstrukcije ceste stručni nadzor nad izvođenjem radova bude stalno prisutan na terenu, kako ne bi došlo do nepravilnosti.  

Tokom sastanka spomenut je i problem površinskih voda, usljed čijeg izlijevanja nastaju odroni i problemi sa klizištima.

"Danas sam od strane povjerenika i predstavnika Mjesne zajednice Brist upoznat da mještani ovog naselja žive u nemogućim uslovima. Imaju veoma tešku situaciju kada je u pitanju putna infrastruktura. Gradska uprava Zenice ima na raspolaganju sredstva, međutim Gradsko vijeće neće da usvoji odluku o raspodjeli ušteđenih pet miliona KM. Bez te odluke, ne možemo početi realizaciju projekta rekonstrukcije gornjeg dijela ulice Krivače, jer se radi o investicionom ulaganju", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.    

Također, mještani ovog prigradskog naselja upoznali su gradonačelnika Kasumovića da je u toku izgradnja dječijeg igrališta, koje će pored redovne namjene imati i druge popratne sadržaje.