Gradonačelnik Kasumović obišao prostorije budućeg Centra za mlade u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima obišao je danas prostorije budućeg Centra za mlade u Zenici.

Ideja za kreiranje Centra za mlade došla je od zeničkog Omladinskog udruženja "REaktiv".

Grad Zenica podržao je ovu ideju i Omladinskom udruženju "REaktiv", na osnovu prethodno potpisanog sporazuma dodijelio prostor u zgradi gdje je nekada bio smješten Dom mladih Zenica.

Član udruženja Aldin Alić predstavio je gradonačelniku Kasumoviću dosad urađene aktivnosti na uspostavljanju i uređenju Centra za mlade.

Predviđeno je da se u Centru za mlade smjesti šest najaktivnijih omladinskih uduženja u Zenici.

Centar za mlade će imati nekoliko kancelarija, dvije seminarske prostorije i konferencijsku salu.

Zajedničke prostorije ovog centra mladima će biti dostupne besplatno.   

Udruženja će kancelarije dobiti na korištenje nakon provedenih procedura po javnom pozivu, koji će objaviti Grad Zenica. 

"Želimo na sve načine pomoći mladima u našem gradu. Prostorije smo dodijelili baš iz razloga što želimo da mladi u Zenici imaju gdje razvijati svoje ideje i vještine. Udruženje "REaktiv" će biti na neki način domaćin Centra za mlade, međutim objekat će biti na raspolaganju svim omladinskim udruženjima koja djeluju na području grada Zenica", istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.    

Svečano otvaranje Centra za mlade u Zenici planirano je za početak decembra ove godine.

"Naša je želja da to bude 5. decembar kada se obilježava i Međunarodni dan volontera, jer upravo će i naše volonterske grupe u okviru svojih aktivnosti pružati podršku korisnicima Centra", rekao je Aldin Alić, član Omladinskog udruženja "REaktiv".