Gradonačelnik Kasumović poručio roditeljima djece koja pohađaju PŠ Gnjusi: Grad je spreman dodijeliti zemljište besplatno

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas naselje Gnjusi gdje je ispred JUOŠ "Enver Čolaković" PŠ Gnjusi razgovarao s predstavnicima Vijeća roditelja ove škole o planiranoj rekonstrukciji škole.

Razgovoru su prisustvovale Armela Beganović, zamjenica Gradskog pravobranioca i Bojana Primorac, pomoćnica Gradonačelnika za urbanizam.

Vijeće roditelja Područne škole Gnjusi uputilo je gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice otvoreno pismo u kojem traže pomoć za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu na kojem je planirana rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta.

Inače, radi se o zemljištu koje je u vlasništvu Grada Zenice.

"Svaki dan imam neko novo spinovanje od strane SDA. Već duže vremena direktor ove škole zajedno s ministrom obrazovanja ZDK prebacuju krivicu na Grad Zenicu. Ovdje se radi o tome da je zemljište na kojem je planirana rekonstrukcija škole u vlasništvu Grada, ali gradskom imovinom upravlja Gradsko vijeće Zenice. Prije mjesec dana pozvao sam direktora škole kako bi ga upoznao o tome da je potrebno zakazati sjednicu Gradskog vijeća radi donošenja odluke o dodjeli ovog zemljišta Područnoj školi Gnjusi. Međutim, oni to neće, jer sve probleme u ovom gradu pokušavaju prebaciti na mene. Odluku o dodjeli zemljišta ne može donijeti Gradonačelnik ni Gradska uprava Zenice, nego isključivo Gradsko vijeće. Grad je spreman zemljište dodijeliti bez ikakve naknade. Naglašavam da sjednice Gradskog vijeća zakazuje radno predsjedništvo čiji su članovi vijećnici SDA i A-SDA. U više navrata sam ih pozivao da zakažu sjednicu, jer Gradska uprava ne može zakazati sjednicu Gradskog vijeća", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.    

Direktor JUOŠ "Enver Čolaković" PŠ Gnjusi Elvir Ibrahimagić odbio je poziv gradonačelnika Fuada Kasumovića da prisustvuje razgovoru o ovoj temi.