Gradonačelnik Kasumović posjetio JU ˝Dom porodica˝ i JP ˝Vodovod i kanalizacija˝

 

Gradonačelnik Zenice, gdin Fuad Kasumović danas je u okviru svojih redovnih aktivnosti na praćenju stanja u javnim preduzećima i ustanovama, posjetio JU "Dom porodica" i Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica. U razgovorima sa novoimenovanim direktorima Draženkom Subašić i Emirom Pašalićem, gradonačelnik se interesovao za stanja u ovim preduzećima čiji je osnivač Grad Zenica.

Kada je riječ o ustanovi "Dom porodica" u kojoj trenutno boravi 83 djece bez roditeljskog staranja, direktorica Subašić rekla je da se aktivnosti odvijaju prema planu. Ista je situacija i u kuhinji ove ustanove, gdje se pripremaju obroci koji se kroz projekat Gradske narodne kuhinje svakodnevno distribuiraju za socijalno najugroženije stanovnike.

"Ovo je specifična ustanova prema kojoj moramo imati poseban senzibilitet. Njen rad i poslovanje trebaju biti transparentni i isključivo za dobrobit djece za čije se odrastanje brinemo", poručio je gradonačelnik Kasumović.

Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica u proteklom je periodu opravdalo svoje postojanje, situacija u preduzeću je stabilna i direktor  Pašalić upoznao je gradonačelnika i njegove saradnike sa planovima koji trebaju dodatno unaprijediti poslovanje "ViK-a", sve u interesu građana Zenice.

"Pred Vodovodom i kanalizacijom Zenica važni su milionski projekti koji za duži vremenski period trebaju riješiti vodosnabdijevanje grada i problem otpadnih voda. Sva domaćinstva na području Grada Zenica trebaju imati vodu za piće i regulisanu kanalizaciju i na tome ćemo raditi u narednom periodu. ViK ima kapacitete i kvalitetan menadžment da realizuje sve projekte", nakon sastanka izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.