Gradonačelnik Kasumović primio predstavnike sliva Babine rijeke

 

Nakon održanih mirnih protesta mještana sliva Babine rijeke 31. maja 2017.godine zbog uništavanja puta uzrokovanog prekomjernim teretima, gradonačelnik Fuad Kasumović sa svojim saradnicima primio je danas u gradskoj upravi predstavnike Koordinacije mjesnih zajednica Babinskog sliva.

Ovom prilikom Ahmet Turčinović, Zahid Đulan, Mevludin Šabić i Halil Arnaut predstavili su gradskoj upravi probleme i uputili zahtjeve u svrhu rješavanja teškog stanja u putnoj  infrastrukturi.

Zahtjevi mještana se odnose na zaustavljanje uništavanja puta sa prekomjernim teretima u slivu Babino, izgradnju puta na dionici Bolnica - Kula prema postojećoj projektnoj dokumentaciji, da se radovi tekućeg održavanja obavljaju u proljeće a radovi redovnog održavanja u toku cijele godine te da navedene radove održavanja preuzme Grad Zenica.

Jedan od zahtjeva je i izgradnja alternativnog puta uz obezbjeđenje nesmetanog odvijanja saobraćaja u oba smjera. Ovaj zahtjev upućen je JP Autoceste FBiH.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je veliko razumijevanje prema ovom problemu ali i spremnost da u dogovoru sa predstavnicima mještana poduzme aktivnosti na iznalaženju rješenja.