Gradonačelnik Kasumović u preduzeću "BOHA" d.o.o.

Iako je početkom 2017. godine menadžment preduzeća "BOHA" d.o.o. pogone za proizvodnju namještaja namjeravao dislocirati iz Zenice, stvaranjem povoljnih uslova za razvoj malih i srednjih preduzeća i uopće investitore, "BOHA" danas upravo u svome gradu piše pozitivnu priču. Pogone na broju 291 u ulici ZAVNOBIH-a danas je obišao i u uspjehe uprave i 65 uposlenih uvjerio se i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

"Došao sam kako bih iskazao svoje poštovanje prema vlasnicima preduzeća i radnicima, koji su primjer kako se bori za sebe, svoju porodicu i svoj grad. Na ruševinama nekadašnjeg sistema i nekultivisanom prostoru napravili su prelijepu kompaniju. Naši domaćini upoznali su nas sa svojim planovima za budućnost i to je ono što nam ulijeva nadu u bolje sutra. Sretan sam jer namjeravaju proširiti kapacitete, uposliti 20 do 30 novih radnika. Gradska uprava i ja kao gradonačelnik u svakom obliku spremni smo podržati novi projekat koji podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta i egzistenciju za zeničke porodice", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Preduzeće "BOHA" d.o.o. registrovano je 2008. godine, a osim u BiH, proizvodi iz zeničkih pogona odlaze i na tržište zemalja Zapadne Evrope.

"Trebalo nam je puno rada, puno znoja i odricanja da bi došli do ovih rezultata. Za 11 godina koliko radimo, ovo je prvi put da je neko iz vlasti došao, obišao nas ili nazvao da vidi, kako mi to radimo i imamo li problema. Ja se od srca zahvaljujem gradonačelniku Kasumoviću i njegovim saradnicima sa kojima imamo odličnu saradnju", kaže Harun Begagić, suvlasnik "BOHA" d.o.o. Zenica.

Gradska uprava Zenica u protekle dvije godine aktivirala je niz mjera i programa kojima potiče privredni razvoj u našem gradu. Trenutno je najaktuelniji program finansijske linije za podršku privrednim subjektima i obrtnicima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti koji se ogleda kroz subvencioniranje profitne marže u iznosu od 100 posto od strane Grada Zenica. Beskamatna kreditna linija može se realizovati zahvaljujući saradnji Grada Zenica i BBI Banke.