Gradonačelnik Kasumović: Ulični basket Mokušnice program je koji našem gradu daje dušu

Sportsko – edukativna manifestacija za mlade "Dobra strana ulice" koja je sastavni dio projekta "Ulični basket Mokušnice" otvorena je danas na košarkaškom poligonu u naselju Mokušnice. Na ovogodišnjem turniru UBM 3 x 3 učestvuje više od 30 ekipa iz Zenice i susjednih gradova.

"Na dobroj strani ulice ugostit ćemo više stotina mališana iz Zenice i okoline. Druženje i razvoj ljubavi prema sportu prevashodni je cilj ovog projekta u kojem i ove godine imamo veliku podršku Gradske uprave, gradonačelnika Fuada Kasumovića, kao i NATO štaba u BiH", kaže Adi Mujkanović, predsjednik Udruženja za sport i kulturu ZOP Zenica.

Kako je tokom pozdravnog govora na oduševljenje okupkljenih, a posebno najmlađih sugrađana obećao gradonačelnik Zenice, Grad Zenica podržat će svaki projekat čiji je cilj okupljanje djece i omladine i njihovo bavljenje sportom.

"Zenica je ovih dana grad mladosti i grad susretanja ljudi. Ulični basket Mokušnice jedan je od programa koji našem gradu daje dušu i prisustvo ovako velikog broja djece i omladine je ono što nam svima daje snagu da radimo još više na stvaranju boljih uslova za život u našoj Zenici", između ostalog kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.