Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za članice Plesnog kluba "Iskre"

Gradonačelnik grada Zenica, gosp. Fuad Kasumović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za sedam članica Plesnog kluba "Iskre" iz Zenice na čelu s predsjednicom i trenericom kluba Belmom Sarvan.

Članice Plesnog kluba "Iskre" učestvovale su na Svjetskom prvenstvu u plesu koje se održavalo u Rimu od 19. - 24.10.2017. godine gdje su ostvarile zapažene rezultate.

Merjem Mešković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji solo street dance, dok su drugo zlato ovom plesnom klubu donijele Dajana Zilić i Martina Raić u kategoriji duo street dance.

Plesni klub "Iskre" djeluje na području grada Zenica kao Udruženje građana Centar za mlade Zenica već osam godina i okuplja dječake i djevojčice uzrasta od 3-23 godine.

Predsjednica Udruženja Belma Sarvan zahvalila je gradonačelniku Kasumoviću na pruženoj podršci i obezbjeđivanju finansijskih sredstava za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rim.   

Gradonačelnik je čestitao članicama Plesnog kluba "Iskre" na postignutom uspjehu i izrazio veliko zadoljstvo zbog pozitivnog promovisanja grada Zenica van granica naše zemlje. Gradonačelnik je istakao da je sretan što je Gradska uprava podržala učesnice i doprinijela njihovom uspjehu.

Na kraju prijema članice Plesne škole su uručile gradonačelniku Zahvalnicu za podršku i dodale da intenzivno pripremaju Internacionalno takmičenje u plesu koje će se održati u martu 2018. godine u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".