Gradonačelnik Kasumović uputio upozorenje N/F savezu BiH

Povodom  zbivanja u BHT Premijer ligi BiH gradonačelnik Fuad Kasumović uputio je  pismo upozorenja  Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, Komitetu za takmičenje N/F BiH Predsjedništvu N/F i BiH.
 Između ostalog u upozorenju stoji " Nogometna ili fudbalska javnost u Zenici sa nevjericom prati zbivanja u BHT Premijer ligi BiH. Mi u Zenici svjesni smo da je Čelik svoje šanse za bolji status u nogometu / fudbalu u BiH i regionu davno propustio ili bolje rečeno, zbog ličnih interesa pojedinaca, prepustio drugima. Na žalost, postoje u  našem gradu i ljudi koji ne žele dobro svojim sugrađanima, pa ni  Čeliku. Alibi za loše igre i rezultate jednog od simbola Zenice, ne tražimo u drugima ali imamo dovoljno pameti da vidimo šta se dešava i hrabrosti da vam gospodo iz Nogometnog / Fubalskog saveza BiH poručimo: Nećemo dozvoliti  da budemo taoci ili ne do Bog, žrtve, kriminalnih grupa, pa i ideologija.
Na Bilinom polju gdje su ispisane najsvijetlije bosanskohercegovačke nogometne ili fudbalske priče, lopta će se šutati i nakon završetka ove takmičarske sezone. Međutim, gospodo iz N/FS BiH, ta će lopta biti crvena od stida ukoliko ne reagujete i ne prekinete ovu lakrdiju koja se na terenima BHT Premijer lige BiH dešava unazad mjesec dana, a siguran sam da se dešavala i ranije."
 U nastavku objavljujemo tekst upozorenja u cjelosti. (OVDJE)