Gradonačelnik primio predsjednika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio je danas u svom kabinetu predsjednika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona gosp. Šefkiju Botonjića.

Cilj ove posjete bio je unaprijediti saradnju Grada Zenica i Privredne komore ZDK-a.

Gosp. Botonjić upoznao je gradonačelnika o aktivnostima Privredne komore ZDK-a i predstavio Program Prilika Plus koji je podržan od strane Vlade Švicarske. Ovaj se Program realizira u dva pravca: unaprjeđenjem praktične nastave za učenike u srednjim i stručnim školama i prekvalifikacijom i dokvalifikacijom odraslih nezaposlenih osoba za potrebe metaloprerađivačkog sektora i sektora tekstila, kože i obuće.

Gradonačelnik Kasumović je pohvalio aktivnosti pokrenute od strane Privredne komore ZDK-a u cilju smanjenja broja nezaposlenih osoba i dodao da je zadatak svih da svako u svojoj oblasti radi na poboljšanju uslova života građana. Gradska uprava je u proteklom periodu pokrenula mnogo projekata koji će Grad Zenicu približiti evropskim standardima posebno kada je u pitanju pristupačnost usluga javne uprave i usluga koje građanima obezbjeđuje Grad Zenica.