Gradonačelnik sa učenicima u Dolači: Grad Zenica osigurao bespletne udžbenike za oko hiljadu prvačića

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je sa saradnicima posjetio Osnovnu školu "Aleksa Šantić" područno odjeljenje u Dolači. Prigodan program kojeg su pripremili nastavno osoblje i učenici ove škole, gradonačelnik Kasumović iskoristio je kako bi zaželio sretno i uspješno školovanje učenicima koji su upisani u prvi razred, a iste želje imao je i za učenike viših razreda, kao i nastavno osoblje ove i svih drugih škola na području našeg grada.

"Danas smo ovdje u područnoj školi u Dolači kako bi djeci, njihovim učiteljima i roditeljima zaželjeli sretan početak nove školske godine i uopšte jednog posebnog perioda u životima. Zenica je prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem smo na moje insistiranje ukinuli finansiranje političkih stranaka i ta sredstva koja su se strankama transferisala u iznosu od oko 300.000 KM godišnje, koristimo za nabavku besplatnih udžbenika prvačićima, kao i za druge projekte u koje su uključena djeca i omladina ovog grada. Ja to nazivam programom Uzmi od političara i daj djeci i zbog toga sam posebno sretan", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnikova posjeta Dolači sastavni je dio manifestacije "Sretno đaci prvaci" koju tradicionalno realizuje Gradska uprava Zenica. Ove godine Grad Zenica je finansirao nabavku udžbenika za oko hiljadu zeničkih prvačića. Podjela udžbenika bit će izvršena u utorak, 03. septembra u 18 sati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", gdje će u organizaciji Gradske uprave biti održan zabavno-edukativni program.