Gradonačelniku Kasumoviću uručena zahvalnica za prijateljski odnos prema Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica

Povodom prijateljskog odnosa Gradske uprave Zenica na čelu s gradonačelnikom gosp. Fuadom Kasumovićem prema Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, gradonačelniku Kasumoviću danas je uručena zahvalnica.

Zahvalnicu je uručila Samira Džidić, članica ovog Udruženja.

Predsjednik Udruženja Harun Aliefendić zahvalio se Gradonačelniku na prijemu i dosadašnjoj podršci i istakao da je ova zahvalnica priznanje Gradskoj upravi i Gradonačelniku za aktivnosti koje su poduzete u cilju poboljšanja uslova života osobama sa invaliditetom u gradu Zenica. Izrazio je nadu da će ono što je realno moguće uraditi za ovu kategoriju građana biti realizovano od strane Gradske uprave.

Zahvalivši se na priznanju gradonačelnik Kasumović naglasio je slijedeće: "Pošto je Grad Zenica prezadužen, ja ne mogu više pokretati velike projekte, ostalo mi je da vratim građanima normalne uslove za život. Vama se moraju osigurati normalni uslovi za život, obrazovanje i sve druge društvene aktivnosti. Mi iz Gradske uprave ćemo uraditi sve da vam olakšamo život u našem gradu, kao što to imaju osobe sa invaliditetom u drugim razvijenim evropskim gradovima".

Nakon uručenja zahvalnice Gradonačelnik je nastavio razgovor sa predstavnicima Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica o problemima i izazovima sa kojima se susreću u svom radu i prijedlozima na koji način Gradska uprava može doprinijeti unaprijeđenju uslova u kojima žive i rade.