Gradska uprava pomaže zakupcima na Gradskoj tržnici

S ciljem prevazilaženja problema koji danima prate zakupce na zelenoj pijaci jučer i danas su u Gradskoj upravi održani sastanci s predstavnicima zakupaca na Gradskoj tržnici Zenica.

Sastancima je prisustvovala i direktorica JP "Tržnica" Zenica Selma Vidimlić.

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem izašla je u susret zakupcima i prihvatila njihove prijedloge.

Shodno tome do 1. maja 2018. godine smanjit će se dnevne zakupnine velikih i malih stolova za jednu konvertibilnu marku, za 20% cijene zakupa magacina a za 10% cijena zakupnine korisnicima poslovnih prostora kojima dosad nije smanjena zakupnina. Zakupci će biti oslobođeni i plaćanja naknade za korištenje toaleta u prostoru Gradske tržnice.

Vezano za poboljšanje uslova na buvljoj pijaci Gradonačelnik je upoznao prisutne da su od strane Uprave JP "Tržnica" Zenica pokrenute aktivnosti po pitanju rješavanja vodno-komunalne infrastrukture.

Predstavnici zakupaca predložili su Gradonačelniku da se u zgradi tržnice otvori besplatno naplatno mjesto za uplate struje, vode i kanalizacije u svrhu unaprijeđenja uslova i podsticanja građana za dolazak na tržnicu.