Hass Komerc će graditi stambeno-poslovni objekat u Zenici

Vrijednost zemljišta na Mokušnicama dostigla cijenu od 2.160 KM po m²

Da je Zenica postala veoma interesantna destinacija domaćim i inozemnim investitorima potvrdila je i odluka komisije koja je danas u Općini otvorila prispjele ponude na Konkurs za dodjelu građevinskog zemljišta na korištenje u svrhu izgradnje stambeno-poslovnog objekta na lokaciji Mokušnice u Zenici.

Za 739 metara kvadratnih zemljišta zenička firma Hass Komerc ponudila je 2.160 KM po kvadratnom metru , što je i najveća cijena koju je ponudilo 24 ponuđača.

 

Na tenderu su učestvovale kompanije iz Travnika, Busovače, Sarajeva i Zenice.Među njima su firme „Bajra“ , ITC , „Arel“, „Almy“, „Brkić“ ,Grifit“, „ Džananović“, „Trgomarket“ i druge poznate firme.

Procedura odabira izvođača obavljena je u skladu sa Zakonom o gradskom zemljištu. Firma Has Komerc ovim je stekla pravo građenja. Na lokaciji uz Sarajevsku ulicu gradit će se stambeno-poslovni objekat od tri lamele sa aneksom, prizemljem i četiri sprata. Grubi građevinski radovi na objektu trebali bi da budu gotovi do konca ovogodišnje građevinske sezone.