I mještani Vražala dočekali novi asfalt

Nakon Gornjih Crkvica, Stare Stanice i Višegrada u mjesnoj zajednici Vranduk, Vražale su četvrto naselje koje je u posljednjih pet dana dobilo stotine metara novog asfalta. Operativa preduzeća "Komgrad – Ze" d.o.o. Zenica polaganjem asfalta u dužini od oko 570 metara završeni su višemjesečni radovi na rekonstrukciji puta. Ti radovi podrazumijevali su i izgradnju potpornog zida.

Grad Zenica za ovaj projekat izdvojio je 96.033,60 KM.

"Vražela su tako blizu grada, a godinama su bez razloga bile ignorisane i zapostavljane. Nova Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem obećao je to stanje promijeniti i na našu veliku sreću svjedoci smo stvaranja boljih uslova za stanovnike ovog kraja", kaže Sifet Baručija, predsjednik MZ Vražale.

Polaganju asfalta osim velikog broja stanovnika Vražala, prisustvovao je i gradonačelnik Kasumović.

"Drago mi je što ovo nije izborna godina pa da se govori kako ovo radimo zbog izbora. Svaki soliter ima više glasača nego ova mjesna zajednica koja je kao i većina u Zenici bila zapuštena. Zašto je to tako? Zato što je bivša vlast ostavila ljude bez kanalizacije, vode, puta i normalnih uslova za život. Ovakvim radom počet ćemo ljude vraćati u ovo mjesto i svako drugo mjesto koje ćemo asfaltom spojiti sa gradom", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.