Implementiran projekat "Pomoć pri oporavku od poplava"

Udruženje „Eko Impuls" i Grad Zenica uspješno su realizovali projekat „Pomoć pri oporavku od poplava". U petak je 13 aplikanata sa područja Zenice dobilo steone junice, čime je zaključena isporoka donacija za 59 porodica koje su u poplavama i klizištima 2014. godine imali štetu na imanjima.

Ukupno je 28 korisnika dobilo steone junice, dok je 31 korisnik dobio poljoprivrednu mehanizaciju. Vrijednost projekta „Eko Impulsa" uz tehničku podršku Grada Zenica iznosi blizu 250.000 KM i realizovana je sredstvima Europske unije.

„Osim štete na imovini, uslov za dobijanje donacije bio je i da se radi o porodicama slabijeg materijalnog stanja. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi Zenica na podršci u realizaciji projekta i sigurno je da ovo neće biti posljednji projekat kojeg naše Udruženje realizuje u Zenici", poručio je Elmir Pršeš, projekt menadžer Udruženja „Eko Impuls".

Prema riječima gradonačelnika Zenice gdina Fuada Kasumovića, pohvalno je da se radi donaciji zahvaljujući kojoj će 59 zeničkih porodica imati priliku da vlastitim radom poboljša uslove svoga života. Gradonačelnik se u ime korisnika donacije zahvalio Udruženju „Eko Impuls" i EU na vrijednoj pomoći građanima Zenice.