Inicijativa za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

Grupa ljekara Kantonalne bolnice Zenica posjetila je danas Gradsku upravu Zenice, a povod sastanku kod Gradonačelnika Fuada Kasumovića bila je inicijativa za rekonstrukciju i modernizaciju najveće zdravstvene ustanove u Centralnoj Bosni. Kako je istaknuto, zenička bolnica koja je u posljednjim decenijama zapostavljena u svakom pogledu, ima sve pretpostavke da izraste u respektabilan regionalani klinički centar. Prim.dr. Ibrahim Cero, prim.dr. Rahman Kovač i prim.dr. Mustafa Leto od gradskih vlasti Zenice zatražili su podršku u pokušaju revitalizacije ranije pripremljene projektne dokumentacije koja predviđa rekonstrukciju i modernizaciju Kantonalne bolnice Zenica.

"Gradske vlasti Zenice prve su u nizu koje želimo upoznati sa našom inicijativom i ovo što smu čuli od gospodina gradonačelnika i njegovih saradnika, dodatno nas je ohrabrilo da nastavimo sa aktivnostima čiji je cilj da se građanima Zenice i ovog dijela BiH osiguraju vrhunski uslovi za liječenje", istakao je prim.dr. Ibrahim Cero.

Gradonačelnik Fuad Kasumović i direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje grada Zenica Mirsad Heleg složili su se da je potrebno poduzeti hitne mjere na rekonstrukciji KB Zenica. Istakli su i da je Gradska uprava u impetemenataciji projekta spremna učestvovati tako što će investitora, odnosno Kantonalnu bolnicu Zenica osloboditi plaćanja rente i naknade za korištenja gradskog zemljišta, što se mjeri stotinama hiljada KM.