Izabran logotip za LEAP

Amiru Buzi , pripala je prva nagrada


Na konkurs za izbor najboljeg likovnog rada Agenciji za ekonomski razvoj Zenice ZEDA prispjelo je preko stotinu   prijedloga .Učenici iz svih zeničkih osnovnih škola slali su radove na temu „Bolja i ljepša moja Zenica“ i „Očuvanje i upravljanje okolinom/okolišem“, a u okviru projekta izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana za Općinu Zenica.
Komisija u kojoj su učestvovali i predstavnici Dvokuta pro d.o.o. iz Sarajeva , izabrala je najuspješnije.
Cijeneći veliki interes učenika za zadane teme umjesto tri dodijeljeno je osam nagrada.
Prva nagrada za logo LEAP-a  pripala je  Amiru Buzi, učeniku Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“.Drugu nagradu  za logo dobio je Senahid Dizdarević učenik Osnovne škole  „Ahmet Muratbegović“.Dodijelje su tri treće nagrade:  Rumejsi Ribo ,Osnovna škola „Mak Dizdar“, Betini Hasić,Osnovna škola „Musa Ćatić Ćetić“  i Semiri Karić iz Osnovne škole „ Skender Kulenović „.
Autori  tri nagrađena rada koja će biti iskorištena kao podloga za plakat LEAP-a su :Topalović Senahida iz Osnovne škole“Miroslav Krlreža“, Monika Ulaković  učenica  škole „Skender Kulenović“I Esmeralda Kubat iz Osnovne škole „Hasan Kikić“.

Danas je u općini Zenica odražana svečanost na kojoj su proglašeni najuspješni ,  a  nagrade im  je uručio načelnik  Husejin Smajlović.