Komandant Turske vojne misije u BiH posjetio Gradsku upravu Zenica


Gradonačelnik  Zenice Fuad Kasumović  danas je u svom kabinetu održao  sastanak sa komandantom Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, brigadirom Tayfunom  Čelikom, koji je ujedno i zamjenik komandanta EUFOR-a u BiH.

Gradonačelnik je Komandantu Turske vojne misije u BiH poželio dobrodošlicu i upoznao ga sa privrednim i ekonomskim prilikama u Gradu Zenica. Akcenat je bio na aktivnostima koje se provode na dovođenju investitora u naš grad kako bi obezbijedili bolji život našim građanima, posebno mladim ljudima.

Brigadir Tayfun Čelik je predstavio projekte koje Turska vojna misija namjerava realizovati u Zenici. Cilj tih projekta je proširenje prijateljskih odnosa i saradnje Zenice i Republike Turske.
Zahvalio je Gradonačelniku na srdačnoj dobrodošlici, izdvojenom vremenu te podršci koju Grad pruža u obilježavanju Dana djeteta Republike Turske.
Gradonačelnik je ovom prilikom potvrdio da je Gradska uprava spremna podržati projekte Vojne misije i aktivno učestvovati u istim.

Turska vojna misija aktivna je u BiH od 1994. godine.Pored vojnih obaveza trudi se dati doprinos razvoju obrazovanja, kulture i pomoći lokalnom stanovništvu.