Konačno asfalt i u Visočkoj ulici

Uporedo sa užurbanim aktivnostima na redovnom održavanju ulica i trgova, čije su rekonstrukcije ove godine nešto kasnile zbog loših vremenskih prilika, Grad Zenica nastavlja sa uređenjem ulica u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama. Danas se u mjesnoj zajednici Driviša asfaltira Visočka ulica od broja 1 do broja 21. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radova, posao na rekonstrukciji Visočke ulice u dužini od 550 metara dobilo je preduzeće "Komgrad-Ze" d.o.o. Zenica.

Vrijednost radova je 108.889,56 KM (bez PDV-a).

"Dugo smo čekali ovaj dan. Ja sam četiri godine tražio da se uradi ovaj put, međutim vladajuće strukture koje su prije bile u Zenici, nisu imale sluha za nas. Sa novom Gradskom upravom i konkretno gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, brzo smo se dogovorili i evo praktično za mjesec dana riješili naš dugogodišnji problem", kaže Besudin Imamović, stanovnik ovog dijela Drivuše.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, projekat rekonstrukcije i investicionog održavnja ulica i puteva na području grada Zenica bit će nastavljen i u narednom periodu.

"Retrogradne snage koje su pokrale Zenicu i njene građane, na sve načine pokušavaju i dalje da kažnjavaju Zeničane. Evo vidjeli ste da nam ne dozvoljavaju da u izgradnju puteva utrošimo preko milion KM kojeg smo uštedjeli tako što smo se domaćinski odnosili prema novcu građana, a koji se prije krao. Oni, mislim na ovu novu većinu u Gradskom vijeću, žele da u 21. vijeku naši građani nemaju asfaltirane puteve. Kako sam ranije rekao, prvo radimo one najugroženije mjesne zajednice, a sve će doći na red i imati udobne puteve do kraja moga mandata. Stanovnici u gradu moraju znati, da su ovi prije mene zadužili grad za preko 60 miliona KM da bi pravili puteve koje je trebao da pravi Kanton, tu prije svega mislim na GGM-a i ove kružne tokove, a taj ZE-DO kanton je zeničkim novcem gradio puteve u drugim općinama. U Zenici smo ove godine bez marke zaduženja riješili problem grijanja, a svima je poznato da u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama nema gradskog grijanja, pa je red da i ovim ljudima bar malo olakšamo živote. Moji saradnici u Gradskoj upravi i ja, pokušavamo u svim dijelovima Zenice da poboljšamo uslove života", ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.